ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ

Είμαι δημοσιογράφος- κλασική φιλόλογος και υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Κατάγομαι από την Αργολίδα, γεννήθηκα στο Ναύπλιον και μεγάλωσα στον προσφυγικό συνοικισμό των Μικρασιατών του Άργους, ο οποίος γειτονεύει με το αρχαίο θέατρο της πόλεως. Ο πατέρας μου ήταν πυροσβέστης με καταγωγή από την Καρυά Άργους.

Στην εφηβεία μου ήμουν πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος και απεφοίτησα αριστούχος από το 2ο Λύκειο Άργους. Είμαι έγγαμη και μητέρα ενός γυιού, του Βασίλη. Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Σπούδασα Κλασική Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές μου με υποτροφία στην Νομική Σχολή Αθηνών από όπου απεφοίτησα.

Έχω εργαστεί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Η ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ), σε ραδιόφωνο (ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΑ 4) και στην τηλεόραση (ΕΡΤ, Star -υπεύθυνη Υπ.Πολιτισμού-, Antenna -παραγωγή του δελτίου ειδήσεων).

Η εκπομπή μου «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπλήρωσε φέτος τον 16ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο. Διδάχθηκα πολλά από αυτές τις συνεντεύξεις, μελετώντας τους προσκεκλημένους μου και τα βιβλία τους. Η Παιδεία και ο Πολιτισμός ήταν (και είναι!) πάντα στο επίκεντρο της σκέψεως και της εργασίας μου.

Γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Για την προσήλωση που έχει στην αριστεία και την Παιδεία. Διότι, αν γινόταν τώρα  ένα ΑΣΕΠ πολιτικών αρχηγών, θα ήταν ο μόνος που θα περνούσε!

Διότι η Νέα Δημοκρατία με την εμβληματική  φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Ανήκομεν εις την Δύσιν» άνοιξε την πύλη της  Ευρώπης  για την χώρα μας, κράτησε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά την Ελλάδα μας στην Ευρώπη και τώρα ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης ως ο πλέον φιλοευρωπαϊστής πολιτικός αρχηγός στον τόπο μας στοχεύει να αναβαθμίσει την θέση της  πατρίδας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Γιατί στην Ευρώπη;

Για να θυμηθούμε όλοι οι Ευρωπαίοι ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο θεμέλιος λίθος της Δύσεως.

Γιατί εγώ;

Γιατί έπειτα από τριάντα χρόνια γραπτών και λόγων αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, στην προσπάθεια για πράξεις: να γεμίσουν το καλοκαίρι οι θερινές κατασκηνώσεις της πατρίδας μας από μαθητές της Ευρώπης, να συντάξουμε ένα βιβλίο κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας επί τη βάσει του πολιτισμού, να γίνουν στη χώρα μας, την πατρίδα του Αριστοτέλους  και του Ιπποκράτους, τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Ηθική της τεχνητής νοημοσύνης και την Βιοηθική.

Αυτή θα είναι η προσπάθειά μου, αν οι Ελληνίδες και οι ΄Έλληνες μέ τιμήσουν  με την εμπιστοσύνη τους,  και ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο, που μού ζήτησε να σηκωθώ από την τηλεοπτική μου καρέκλα και να βάλω τα δυνατά μου, για να τά καταφέρουμε.

Έλαβα την απόφαση αυτή με πλήρη επίγνωση.

για την Παιδεία και τον Πολιτισμό